diumenge, 19 d’abril del 2020

La llegenda de Sant Jordi


Hola nins i nines!! Com estau? Com han anat les vacances de Pasqua?
Ja sabeu que, desde principi de curs, estam treballant diferents sants.

Com pentura ja sabeu aquesta setmana és Sant Jordi i aquesta és la temàtica que treballarem.

                      LA LLEGENDA DE SANT JORDI       
                   






















Hi havia una vegada, fa molts i molts d'anys,en un país molt llunyà, un petit poble que on hi havia un gran i vell castell.


  Per aquells voltants, hi vivia un drac monstruós que podia caminar, nedar i volar. Era un drac  que feia por ja que  tenia unes fortes i llargues urpes i treia foc per l'alè.  Aquest drac estava molt afemagat i matava i es menjava  tot allò que es troba al seu davant. Per això, tota la gent del poble se'n volia anar perque matava als ciutadans amb el seu alè i s'empassava persones vives.

       Els ciutadans d'aquell poble varen decidir donar-li  dues ovelles cada dia perque no tengués fam. Quan s'acabaren les ovelles li donaren vaques, i després cabres fins que un dia es quedaren sense animals que donar-li.




          Com ja no tenien animals per donar al 
drac, el rei va fer una reunió i allà varen decidir que cada dia ferien un sorteig i a la persona que li tocàs li donarien al drac per ser menjada.
Així ho feren fins que un dia, al sorteig, la persona que va tocar va ser la princesa.
          Aleshores, el rei, molt trist,  va dir:
- Perdonau a la meva filla i jo vos donaré tot el meu or i totes les meves pertinences, inclosa la meitat del meu regne; però per favor, deixau a la meva filla.
          El poble es va negar als desitjos del rei. El rei i la reina varen demanar que li deixessin vuit dies per plorar la seva filla.
          Quan va arribar el dia acordat, la princesa es va vestir  i el seu pare,el rei, la va deixar a prop de la cova on vivia el drac.

 Quan arribà la princesa, de cop i volta, sortí el drac de la cova i, just quan obria la seva enorme boca per menjar-se la princesa d'una mossegada, va aparèixer un home cavalcant sobre un cavall blanc.


Aquest home tan valent i misteriós duia una llança amb la mà i un escut amb l'altra mà i el seu propòsit era salvar a la princesa del drac. Aquest cavaller era conegut com a Sant Jordi.




Sant Jordi va agafar la seva llança, i d'un sol cop va ferir al drac i el gran drac va caure a terra desplomat. Sant Jordi havia clavat la llança al mig del cor d'aquell enorme i feroç drac.





De cop i volta, de la sang del drac que li regalimava, va sortir un roser. Un roser amb unes roses que brillaven com el sol. Davant aquesta bellesa, el cavaller Sant Jordi va agafar la rosa més bonica i la va donar a la princesa en senyal d'estima.

El rei, quan va veure a la seva filla tornar a casa, ple d'alegria i amor va demanar al noble cavaller que es cases amb la seva filla i, en senyal de gratitud, el rei li donaria tot el seu or i la meitat del seu regne.

Sant Jordi, davant aquesta situació sa agafar el seu cavall i va fogir molt lluny d'aquell petit poble sense dir res.

Gràcies al noble i valent cavaller Sant Jordi, des d'aquell dia, tots els habitants del poble varen poder viure tranquils i feliços.

Imatges extretes de la pàgina edu365.
                                                
                                             Vídeo:"La llegenda de Sant Jordi"

JOC
Ara vos propòs un joc per fer amb tota la família.
Aquest joc és un bingo de Sant Jordi.
Per jugar-hi heu d'agafar un fol i el podeu tallar en quatre parts. Cada membre agafarà una part i dibuixarà vuit quadrats petits. A continuació, heu d'escriure o dibuixar a cada quadrat un personatge o alguna paraula relacionada amb la llegenda de Sant Jordi.
Quan cadascú tengui el seu cartró preparat algun membre anirà dient diferents paraules i si diuen alguna de les que teniu les heu d'anar marcant.
Guanyarà aquell o aquella que primer hagi marcat tots els seus dibuixos.

Aquí vos deix alguns exemples.